Slide Boekhoudprogramma vergelijken Eenvoudig gratis het beste boekhoudprogramma vergelijken! Vergelijk boekhoudprogramma's 100% Onafhankelijk & betrouwbaar E-Boekhouden: 15 maanden gratis voor starters Altijd 14 dagen bedenktijd Meer dan 1500+ klanten gingen je voor GRATIS

Boekhoudprogramma’s voor ZPP’ers vergelijken en besparen

Boekhoudsoftware vergelijken

Ben je net een bedrijf gestart of ben je op zoek naar andere boekhoudsoftware? Dan ben je hier aan het goede adres. Op deze pagina vergelijken we verschillende boekhoudsoftware pakketten met elkaar. Enerzijds op basis van de prijs maar anderzijds ook op basis van de functionaliteiten. De functionaliteiten is een standaard lijst waar we elk boekhoud software pakket op vergelijken. Hierdoor krijg jij een goed beeld hoe goed een boekhoud software pakket is ten opzichte van de andere pakketten in het overzicht.

Eenvoudig boekhoudprogramma vergelijken

De meeste ondernemers vinden het doen van hun boekhouding niet de leukste activiteit. Het is daarom van belang dat het onderhouden van je boekhouding snel en gemakkelijk kan gebeuren. Er zijn verschillende boekhoud software pakketten op de markt die eenvoudig in de bediening zijn. Het simpel uploaden van inkoopfacturen en uitsturen van een factuur naar een opdrachtgever is dan voldoende. Er zijn vele boekhoudsoftware pakketten die hier perfect op aansluiten. Gebruik onze filtering en database om een softwarepakket te kiezen die qua prijs, functionaliteit en kwaliteit aansluit bij je behoeften. De meeste boekhoud software pakketten bieden de mogelijkheid om op een later moment nog te upgraden wanneer bijvoorbeeld je bedrijf groter is geworden. Met het betalen van enkele tientjes meer past het vervolgens weer bij je bedrijf. De kosten van zo’n pakket is zo laag dat het prima opweegt tegen de opbrengsten.

Gratis boekhoudsoftware vs betaalde boekhoudsoftware

Er zijn verschillende gratis boekhoudsoftware pakketten beschikbaar. Zeker voor de startende ondernemer die nog weinig transacties gaat maken is dat dan interessant. Echter is het wel goed om te vermelden dat het op orde hebben van je boekhouding een vereiste is. Een betaalde boekhoudprogramma heeft het voordeel dat alle regels ingebouwd en daardoor de kans op fouten een stuk kleiner is. Wanneer je de tijd hebt om je goed in te lezen kun je natuurlijk je eigen boekhouding doen met gratis boekhoudsoftware. De bekendste “gratis” manier van een boekhoudsoftware pakket is Microsoft Excel. In Microsoft Excel is het mogelijk om formules te maken die voor je berekenen hoeveel BTW je moet afdragen, wat je uiteindelijke winst is en hoeveel inkomstenbelasting je moet afdragen. Het voordeel van deze gratis variant is dat het makkelijk in gebruik is en je het ook nog voor andere werkzaamheden kunt gebruiken. En natuurlijk het belangrijkste argument: het is gratis als je een Microsoft Licentie hebt. Heb je die niet? Dan kun je natuurlijk ook Google Spreadsheets gebruiken. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een gratis boekhoudsoftware pakket. Je hebt een beperkt aantal functionaliteiten. Je kunt bijvoorbeeld niet goed exporteren in het juiste format of koppelen met andere programma’s.
Dat maakt het onderhouden van je boekhouding een arbeidsintensieve klus wanneer het grotere vormen begint aan te nemen.

Een professionele boekhoudsoftware waar je eenmalig of maandelijks een bepaald bedrag voor betaald is aan te raden als je bedrijf grotere vormen begint aan te nemen. Met een grotere vorm bedoelen we dan dat er meerdere facturen binnen die je moet betalen en daarnaast stuur je ook meerdere facturen uit die betaald moeten worden. Van zowel de facturen die je moet betalen als de bedragen die je moet ontvangen wordt je automatisch op de hoogte gesteld als de deadline nadert of zelfs is verlopen.

Boekhoudprogramma voor ZZP’ers of eenmanszaak

Wil je geen omkijken hebben naar je boekhouding en je volledig focussen op je business? Dan kun je het beste kiezen voor een professionele boekhoudsoftware. Een professioneel boekhoudsoftware pakket heeft het voordeel dat alles geautomatiseerd verloopt. Het enige wat jij nog moet doen is je facturen die je krijgt inboeken in het systeem. Dit is erg simpel omdat het systeem alle velden die je verplicht moet invullen van te voren aangeeft. Wel zo makkelijk dat je nergens meer over hoeft na te denken.

Naast de kosten die je maakt kun je vanuit de betaalde boekhoudsoftware pakketten ook je facturen sturen. Het grote voordeel hieraan is dat als je het vanuit het systeem stuur je automatisch wordt herinnerd als er een deadline verloopt. Je kunt zodoende de opdrachtgever vragen om alsnog het geld over te maken. Als de betaling binnen is voor de deadline dan zal de factuur van status veranderen.

Als je veel facturen ontvangt en stuurt wil je natuurlijk weten wat je aan BTW moet afdragen en wat je moet betalen aan inkomstenbelasting. Doordat alle facturen via het systeem loopt heb je dit direct inzichtelijk. Wel zo fijn, dan kan jij je concentreren op datgene waar jij goed in bent!

De meest gebruikte boekhoudprogramma is e-boekhouden. Het is zo in trek vanwege het feit dat dit programma de eerste 15 maanden gratis te gebruiken is. Daarna betaal je 13,90 en hiermee kun je facturen inboeken en facturen versturen. Wil je alleen facturen versturen dan betaal je 5,95 per maand. Wil je alleen facturen inboeken dan betaal je 7,95 per maand. Als het goed is moeten dit bedragen zijn die je makkelijk kwijt kunt.

Boekhoudprogramma voor grotere bedrijven

Wanneer je personeel in dienst hebt of je stuurt en ontvangt veel facturen dan kan het handig zijn als je een boekhoudprogramma gebruikt wat ook door boekhouders gebruikt kan worden. Wel zo makkelijk als je boekhouder hetzelfde softwarepakket gebruikt. Dit zijn vaak complexe programma’s waarin onder andere ook jaarverslagen gemaakt kunnen worden.

Een bekend boekhoudprogramma voor grotere bedrijven is Exact. Exact is een softwarepakket dat internationaal wordt gebruikt. Het is zowel in een desktop als een webversie verkrijgbaar. Vanaf 39 euro per maand kun je gebruik maken van het webversie. De standaard versie heeft de mogelijkheid om met 1 gebruiker in te loggen. Bij de duurdere pakketten kunnen meerdere mensen er tegelijkertijd in werken. Daarnaast kun je alle bankgegevens koppelen. Ook is het goed om te weten dat het werkt met verschillende munteenheiden. Het is dus geen probleem als je werkt met buitenlandse partners die een andere munteenheid gebruiken.